IMAGO

In de Turkse competitie heeft de voorzitter van een voetbalclub een scheidsrechter in mekaar geslagen en daarbij diens oogkas gebroken. Dat is een  spijtig incident, want Turkije wil volgend jaar het Europees Kampioenschap organiseren en moet dus kost wat kost negatieve publiciteit mijden.

Zo lossen wij dat vandaag op. We hebben het niet meer over het immorele of het kwaad, maar over imagoschade. Na de dodelijke terreuraanslagen in Brussel werd er ook gezegd dat die schadelijk waren voor het imago van onze hoofdstad. Tegelijk verkondigen we dat negatieve reclame niet bestaat. Het ergste wat ons kan overkomen, is dat er over ons niet gesproken wordt. O tempora…

One thought on “IMAGO

  1. Afgezien van de inderdaad verwerpelijke bekommernis om de ‘looks’: is het beeld van de neergeslagen scheidsrechter niet ook een embleem voor onze tijd vol conflicten waarvan de partijen vinden dat ze alleen door toeslaan beslecht kunnen worden en er wijd en zijd geen scheidsrechters meer te bespeuren vallen om de conflicten op een andere manier op te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.